Thursday, April 1, 2010

Easter food




Hello

Idag skärtorsdagen tvättade Jesus sina lärjungars fötter de drack även vin och åt bröd= varden. Jag tycker det är bra med hjärn gympa tex att minnas historian något så när. Jag har nog aldrig vetat vad vi firar denna dag utan bara sett tillfället att äta och famför allt att dricka en massa vin och öl denna dag:-)

I kväll bjuds det på fin mat hemma hos mig halv 8. Följande meny.
Chevre starter på surdegs valnöts bröd med agave sirap och valnötter. Sedan en varm-rökt lax bit från Hav Hötorgets saluhall. Till det en liten handfull sjögräs sallad. Man kan uppleva gaser efter en sjögräs sallad så bara lite av den och drick mycket vatten. Liten hand är ca bara fingrarna och inte näven det ser finare ut om det är lite av den salladen på tallriken. Jag älskar sallader så det får även bli en grön sallad på svenskt vis också: grön sallad, små ekologiska tomater, riven morot, hemma odlade bön groddar och det härliga sesam frö strösselet med sea salt köpt på Gryningen. Till detta passar ett Amarone vin perfekt. Kärleks mat och kärleks dryck med min kärlek.

Maten blir nu fylld av Omega 3 från fisken och det behöver vi, som alla vet vid det här laget. Från den gröna växt världen på tallriken: protein från groddarna, mineraler, spårämnen, vitaminer, fibrer, antioxidanter och nyttigt fett.
Surdegs jäst brödet ger en jämnare blodsockerhalt genom att näringen tas upp långsammare av kroppen än vanligt bröd.
Sjögräs förbättrar matsmältningen och ger ett balanserat närings tillskott. Hjälper dig att hålla systemet rent, stärker immunförsvaret, balanserar blodtrycket, stärker hormonell balans och förbättrar kvalitet på hår och hud.
Slutligen rött vin. Anti oxidanter och det är bra för hjärtat.

Lycka till med påsk maten och vin drickandet låt mig veta hur ni gillar min mat idee.

Love C

No comments:

Post a Comment